ARTISTI MUZICIENI

  • Muzician complex, pianist, chitarist, compozitor, orchestrator, solist sau membru în diferite formaţii, Mariano José Castro, argentinian din Buenos Aires s-a stabilit din 2013 în România. A adus cu el vasta sa cultură muzicală, un statut recunoscut la nivel mondial şi o mare bucurie de a cânta. În cariera sa de interpret la pian sau chitară, abordează diferite stiluri muzicale, cântând alături de formaţii de tango, jazz, rock şi muzică clasică. 

    Din anul 2008, face parte din grupul Narcotango, care realizează o fuziune între tango, jazz şi muzică electronică. Împreună cu Narcotango, Mariano Castro în triplă calitate – interpret, compozitor și orchestrator – a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria „Cel mai bun album de tango”. Cu aceasta trupă, dar și in calitate de pianist și chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină. În decembrie 2013, Congresul din Buenos Aires îl declara pe Mariano Castro, împreuna cu ceilalţi membrii ai trupei Narcotango, Personalitate marcantă a Culturii din Buenos Aires pentru întreaga sa traiectorie artistică şi datorită aportului artistic adus în promovarea culturii argentiniene. 

    Cu sprijinul „Academiei Naţionale de Tango”, al Ambasadei Argentinei în România, Secretariatului Naţional de Cultură al Argentinei, Guvernului din Buenos Aires şi al Ministerului de Relaţii Externe, Mariano Castro a realizat workshopuri despre istoria şi evoluţia tangoului, fiind prezent în universităţi, şcoli, asociaţii culturale din SUA, Spania, Brazilia, Columbia, Italia şi România. 

    Mariano Castro şi-a început pregătirea muzicală la vârsta de 9 ani, când a început să studieze pianul şi chitara. La 18 ani (1993) a fost admis la Conservatorul Muzical Melani din Buenos Aires, unde a studiat în paralel cele două instrumente. S-a perfecţionat cu Vera Anosova (Rusia), Rubén Ferrero (Argentina), Norman Simmons (SUA), Nicolás Ledesma (Argentina). După încheierea studiilor a fost profesor de pian și chitară la Conservatorul Muzical Melani din Buenos Aires și a condus cursuri de master despre interpretarea tangoului, atât în Argentina cât și în alte țări. 

    La un an după stabilirea sa în România, a fost solicitat să scrie aranjamentele pentru programul turneului „Duelul Viorilor”, cu participarea violoniştilor Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru. Cu acest prilej a aranjat într-o versiune originală Anotimpurile porteños de Astor Piazzolla, variantă foarte bine apreciată de publicul român.

    În 2015 începe colaborarea cu cvartetul Passione, alături de care realizează susţinerea muzicală în spectolele de tango argentinian ¨Luna Tango¨ precum şi concertele cu muzică de tango argentinian intitulate “LunaTango Concert” în săli precum ArCub (Bucureşti), Opera Română – Craiova şi Filarmonica ¨Oltenia¨ (Craiova). 

    Tot în 2015 apare ca pianist solist alături de diferite orchestre din Romania, precum Orchestra de Camera Radio (Bucureşti), Kamerata Kronstadt (Braşov), Orchestra de Camera a Filarmonicii din Piteşti în concertele intitulate ¨Tango Simfonic¨, împreună cu cântăreaţa argentiniană Anlia Selis, aranjamentele muzicale fiind realizate integral de către Mariano Castro.

    În 2016 devine parte a ansamblului ArgEnTango ca pianist, alături de Răzvan Suma (violoncel), Rafael Butaru (vioară) Omar Massa (bandoneon) şi Analia Selis (voce), realizând astfel un turneu naţional cu muzică a lui Astor Piazzolla pentru care, şi de această dată, scrie toate aranjamentele muzicale necesare acestui proiect. 

  • De la data infiintarii Cvartetul Passione a sustinut concerte si recitaluri in Romania, Italia, Grecia, Japonia.
    Considerat un cvartet profesionist, Passione a fost incadrat si in alte proiecte, alaturi de artisti consacrati, chiar din alte sfere ale muzicii: Bogdan Bradu, Phoenix, Alan Bedin (solistul trupei Sinergia din Italia), proiectul Opus Avantra, Donella del Monaco, Alessandro Safina.

    Cvartetul Passione a fost, de asemenea, audiat atat in cluburile bucurestene cat si in cele din tara (Fratelli, La Scena, Hard Rock Cafe, Arcub, Villa Rodizio, Clubul Diplomatilor, Club Cuba Republika del Sol), dar si in emisiuni TV ( ,,Autostrada TVR” – TVR2, ,,Vineri STAR”- TVR International, “Jurnal Cultural” – TVR Cultural, ,,Povestiri Adevarate”- Acasa TV, ,,Phoenix 45 ani”- TVR1, ,,Nora pentru mama”- Kanal D, ,,Dansez pentru tine”- PRO TV, “Sa ne-amintim duminica” – National TV, “Stele sub lupa” – Antena 2)

    Repertoriul Cvartetului Passione cuprinde aproximativ 400 de piese clasice, alese cu grija, organizate pe perioade stilistice, dar si piese moderne scrise special pentru formula de cvartet. Gama variata de stiluri muzicale abordata (muzica de film, valsuri, tangouri, muzica ambientala, de divertisment, folclor romanesc si international, muzica jazz si cafe-concert) a dus la atragerea unui public numeros, astfel incat astazi Cvartetul Passione este invitat sa cante la petreceri de toate tipurile, conferinte, expozitii, lansari de produse, petreceri private, emisiuni de divertisment, inaugurari etc.

    In anul 2008, trupa OPUS AVANTRA, impreuna cu Cvartetul Passione, a prezentat premiera spectacolului Viaggio Imagginario in Clubul Citta din Tokio. In acelasi an apare si discul Opus Avantra -,,Live in Tokio”. Spectacolul a fost pus in scena si in marile orase ale Italiei: Roma – Stazione Birra, Milano, Venetia – Teatro Santa Margherita etc. In vara lui 2008, Cvartetul Passione a fost invitat sa sustina 12 concerte in Insula Rodhos. Locatia concertelor a fost Cazino Rodhos, iar programul artistic a cuprins doua genuri muzicale diferite: clasic si modern.

    Conceptul PASSIONE se adreseaza unui public divers. Repertoriul este structurat atat pe genuri muzicale diferite, de la muzica clasica, pana la pop-rock. Cvartetul Passione da un plus de eleganta si rafinament oricarui moment special din viata ta sau a companiei tale!
     

ARTISTI MUZICIENI INVITATI

  • Omar a cantat in mai multe sali de concert si teatre importante din Europa, Asia si America. Printre acestea, putem aminti: Lincoln Center (New York – Statele Unite ale Americii), National Concert Hall (Dublin – Irlanda) si Teatrul National La Castellana (Bogota – Columbia). A prezentat, de asemenea repertoriul muzical baroc in amfiteatre din Mexic, cum ar fi Palatul de Arte Frumoase, Catedrala Mitropolitana Adormirea Mariei, Muzeul National de Arta, Universitatea Nationala Autonoma din Mexic, si Muzeul de viceregatul New Spania . Ultimul tur Omar a fost declarat ca fiind unul dintre “importanta culturala si artistica pentru tara selectionata din Argentina” de catre Ministerul Afacerilor Externe Argentinian.
    Ca si compozitor, a scris mai multe lucrari de ansamblu, printre care si ‘Suite Patagonia’ si ‘Concertango’ care au avut premiera in “Muzica de Camera Sezonul” al Palatului de Arte Plastice din Mexic, in 2013. El a scris muzica pentru filme si televiziune.
    In plus fata de eforturile sale artistice, Omar are cursuri si masterclass efectuat pe bandoneon si Astor Piazzola in institute si universitati private, Conservatorul National: cum ar fi de Muzica, Scoala Superioara de Muzica si Universitatea Nationala Autonoma din Mexic.
    In 2014, Omar a fost nominalizat la Premiile musicale Gardel pentru CD-ul sau ‘ “Tribute to Piazzolla”.

  • Analia Selis este originară din Argentina. A inceput să cante de la primele amintiri ale vieții sale. In anul 1998 a obținut “Diploma de educatoare de muzică” la Universitate de Muzică din San Miguel de Tucuman (Argentina). Iar in anul 2002 a obținut “Diploma in Vocal Performance” la “Longy School of Music” (Boston, USA).

    In SUA a apărut un drum neasteptat pentru Analia, apreciatul violoncelist roman Răzvan Suma, motiv pentru care in anul 2003 s-a mutat in Romania.

    Analia Selis a reprezentat Argentina la Festivalul Cerbul de Aur 2004 si a reusit să se claseze pe locul 3. După festival a fost contactată de casa de discuri “Media Pro Music” cu care a semnat un contract pentru producție muzicală. Intre 2005 si 2009 a lansat 4 albume de mare succes care au dus-o pe Analia in atenția mediilor de presă, radio si televiziune din Romania.

    In anul 2009 Analia a fost invitată pentru a doua oară să cante in Piața Festivalului George Enescu, alături de chitaristul Julio Santillan (Argentina), violoncelistul Răzvan Suma (Romania) si actrita Mihaela Teleoacă (Romania). Au urmat o serie de concerte impreună si un album lansat in anul 2011 “Un instante”.

    In anul 2014 Analia se indreaptă spre o altă cale muzicală ce-i aduce Argentina mai aproape – drumul tangoului. A debutat in arta tangoului in turneul național “Vă place tango?” impreună cu violoncelistul Răzvan Suma si chitaristul argentinian Julio Santillan. Datorită succesului, turneul s-a bucurat de o a doua ediție in anul 2015.

    In anul 2015 a lansat impreună cu Mariano Castro (membru al renumitei trupe de tango “Narcotango”) proiectul “Tango Simfonic”, tango aranjat pentru orchestra de cameră, pian si voce, călătorind de atunci si pană in prezent prin toată țara in colaborare cu cele mai importante filarmonici.

    Anul 2016 este un an extrem de important al carierei sale: devine membru al ansamblului “ArgEnTango” alături de 4 mari muzicieni (Răzvan Suma – violoncel, Rafael Butaru – vioară, Mariano Castro – pian si Omar Massa – bandoneon). Impreună cu ArgEnTango Analia abordează un alt stil de a canta tango – Piazzolla. Tot in anul 2016 Analia debuta in cariera sa internațională fiind invitată in luna aprilie să reprezinte Romania la ABU Radio Song Festival (Beijing, China) si in iulie să cante in Argentina, in orasul său natal, Tucuman.

    Dealungul carierei sale, Analia a participat live si a inregistrat pentru cele mai importante posturi de radio si televiziune si a cantat in cele mai importante scene din Romania.